Evropski pregled inovacij in trendov v mladinskem delu

Mladi zmaji smo se v Kranjski Gori udeležili dogodka European Academy on Youth Work (EAYW), pomemben del našega delovanja namreč predstavlja tudi mednarodno povezovanje, tkanje novih vezi in sledenje trendom na področju mladinskega dela.

V Kranjski Gori smo se družili z različni strokovnjaki na področju mladinskega dela iz celotne Evrope, raziskovali trende in odkrivali načine za spodbujanje inovacij na področju mladinskega dela. Dogodek je bil tudi priložnost za deljenje dobrih praks in orodij za vzpostavljanje in krepitev stika z mladimi ter spodbujanje aktivnosti mladih.

Že druga izvedba EAYW je nastala v sklopu strateškega sodelovanja nacionalnih agencij programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ter centrov Salto Youth.

Poleg udeležbe na akademiji smo se Mladi zmaji predstavili z delavnico v sklopu foruma “Kakšno vlogo imajo pri inovacijah mladi?”. Udeleženci delavnice so spoznali zgodbo nastanka in preobrazbe Ljube in Draga ter skupnostnega centra Borc. Na predstavitvi so si imeli udeleženci akademije možnost ogledati naš mobilni mladinski center v živo, dobro vzdušje na njem pa nam je pričaral DJ Madam Tu So.

Brošurnika, kjer sta opisani zgodbi mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago ter Skupnostnega centra Borc, si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Brošurnik: Ljuba in Drago
Brošurnik: Borc
Nina Centa|2022-06-11T09:23:27+02:0011.06.2022|DOGODEK, MEDNARODNO|