Young People’s Mental Health and Wellbeing: Srečanje na Finskem

Mladi zmaji smo se v kraju Kirkkonummi na Finskem udeležili uvodnega srečanja v sklopu projekta Mental Health and Wellbeing of Young People. Srečanje je bilo namenjeno načrtovanju aktivnosti, ki bi v naslednjih 5 letih na evropski in nacionalni ravni podprle mlade v duševni stiski.

Med 6.6. in 10.6. smo se imeli priložnost povezovati s strokovnjaki na področju duševnega zdravja in predstavniki nacionalnih agencij iz 12 držav: Portugalska, Slovenija, Španija, Turčija, Poljska, Madžarska, Norveška, Latvija, Litva, Finska, Belgija (3 nacionalne agencije) in Luksemburg.

Udeležili smo se intenzivnega tedna pogovorov o duševnem zdravju mladih in osvetlili tri ključne vidike dela, s katerimi se bo v sklopu projekta podprlo mlade in mladinske delavce v naslednjih letih: promocija in destigmatizacija duševnega zdravja; krepljenje znanja in veščin mladinskih delavcev na področju duševnega zdravja mladih; krepljenje dela mladih z mladimi. Skupaj smo iskali odgovore in nove ideje, ki nagovarjajo omenjena področja, ter skozi pogovore predstavljali in spoznavali primere dobrih praks.

Srečanje je nastalo v sklopu programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Ema Špan|2022-06-22T06:08:59+02:0022.06.2022|DELAVNICA, MEDNARODNO, USPOSABLJANJE|