Šiška rulz – Šiškarski festival ob pričetku novega šolskega leta

Namen tri dnevnega festivala ˝Šiška rulz˝ je mlade pozdraviti in jih aktivno pospremiti v novo šolsko leto 2022/2023. V treh dneh bomo predstavili  rezultate in dosežke, ki so nastali v času šolskih počitnic v našem centru. Začeli bomo s predstavitvijo filmske umetnosti in prakse ČMC Šiška s premiero mladinskega filma Krivda. Potekala bo tudi projekcija dokumentarnega posnetka nastajanja Zelene dnevne sobe, predstavitev izdelkov udeležencev aktivnih na področju glasbe v času šolskih počitnic, razstava likovnih aktivnosti četARTkov. Sledila bo slavnostna otvoritev Zelene dnevne sobe, ki je nastala konec meseca avgusta in začetek septembra v sodelovanju s kolektivom Krater in Onkraj gradbišča. Festivalsko dogajanje bomo sklenili s športno prireditvijo Šiška El Classico #2. Pomerili se bosta ekipi Šiška Sirnica in NK Šiška, ki so tokrat izzivalci, saj želijo revanširati majsko tekmo.

Lokalni in širši skupnosti želimo pokazati dosežke uporabnikov ČMC Šiška in s tem pristopom postaviti ČMC Šiška na zemljevid mladostnikov, kot zelo atraktivno mesto za aktivno preživljanje prostega časa v novem šolskem letu 2022/23.

Časovnica Festivala Šiška rulz:

  1. 9.2022 premiera projekcije izdelka filmske sekcije ČMC Šiška (mladinska pobuda filmske sekcije ČMC Šiška); projekcija video dokumentacijo projekta Zelene dnevne sobe;
  2. 9.2022 slavnostna otvoritev Zelene dnevne sobe s kuhanjem pasulja in peko palačink; glasbeni nastop/ Kitarski recital in glasba DJ sekcije in potek likovne razstave četARTkov.
  3. 9.2022 nogometna tekma Šiška El Classico #2 na igrišču ob ČMC Šiška

Zahvaljujemo se Evropskemu letu mladih, Evropski solidarnostni enoti, Erasmus+, Uradu RS za mladino in Zavodu MOVIT za podporo.

Nina R. Orlić|2022-08-26T17:35:19+02:0026.08.2022|DOGODEK, DRUŽENJE, FESTIVAL, FILM, MLADI ZMAJI ŠIŠKA, OTVORITEV, PROSTOVOLJSTVO, ŠPORT|