Festival Biti mlad je zakon! 2022

V petek, 26.8.2022 smo za Bežigradom izvedli že 13. poulični festival Biti mlad je zakon. Na festivalu si lahko našel vse – od športa, umetnosti, dobre družbe, do glasbe in odlične hrane.

Letos se je pred Mladimi zmaji Bežigrad ponovno odvil festival Biti mlad je zakon, na katerem se je predstavilo 11 različnih organizacij, ki so festival podprle s široko paleto aktivnosti, ki so se jih mladi lahko udeležili. Namen je bil mladim in drugim prebivalcem četrtne skupnosti predstaviti različne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa v Ljubljani v novem šolskem letu.

V naselju BS-3 je v petek zadišalo po dobri hrani – veganskih in mesnih burgerjih, ki so navdušili tudi mlade.  Slišali smo lahko super glasbo DJ Muhe, v zraku pa je odmeval zven zanimivih pogovorov in smeha. Dobre volje ni manjkalo, različnih aktivnosti pa tudi ne. Na festivalu ste se lahko preizkusili v jogi, akrojogi, družabnih igrah, plesu, taborniških spretnostih in drugih aktivnostih. Če ste imeli srečo ste lahko v igrah brez meja zadeli glavno nagrado in »zalili Nejca«. Spoznali ste lahko Igroteko, taborniški Rod Bičkova skala, Zvezde so blizu, Katjo Simič, Jogo Mali Ganeša, Akrojogo, Sodelovalnico, Socialno akademijo, Zavod Bob in Ulco.

Foto: Jon Žagar

Foto: Jon Žagar

Ob 16h smo začeli z glasbenim programom, kjer smo v živo slišali akustične nastope sedmih finalistov Hit Betona, med katerimi smo izbrali štiri zmagovalce: Primož Vidovič in Andrej Kos; Superhuman Goats; Veronika Kržičnik; Luka Ivezič in Eva Hočevar.

Ob 18h se nam je pridružila mlada glasbena skupina Love Charade, ki je ustvarila sproščeno vzdušje in večer zaključila z akustičnim nastopom. Koncert so spremljale palačinke in brezalkoholni koktajli, ki so jih pripravili mladi.

Velika zahvala gre vsem organizacijam, prostovoljcem, četrtni skupnosti Bežigrad, Mestni občini Ljubljana in udeležencem festivala, ker ste ta dan naredili še bolj poseben! Upam, da se kmalu spet srečamo.

Foto: Jon Žagar