Športna popoldneva na Neo Plati 2022

Zdaj že tradicionalna Neo Plata 2022, jesenski športni dogodek, ki pod tem imenom obstaja že tretje leto zapored, je na zaloško igrišče Plata privabilo mlade z dvema športno obarvanima popoldnevom.

Prvi dan našega druženja je potekal v petek, 23. 9., med 15. in 18. uro v znamenju košarkarskega izziva, spoznavanja z nogometnim biljardom in v družbi Združenja za moč, ki je mladim približalo koncept Samo ja pomeni ja in spregovorilo o postavljanju in spoštovanju osebnih mej. Na igrišču se je zbralo preko 50 mladih, ki so aktivno sodelovali pri vseh treh aktivnostih.

V športnem duhu smo nadaljevali tudi drugi dan, v soboto, 24. 9., med 15. in 18. uro, ko so se nam z ameriškim nogometom in flag footballom pridružili Domžale Tigers in Tigers W, Maja iz organizacije Zvezde so blizu pa je s seboj pripeljala Tino Koščak, odlično športnico, ki že 6 let trenira mešane borilne veščine, 5 let pa boks. Mladi so se lahko preizkusili v vseh treh športih, se naučili podajanja žoge za ameriški nogomet, novih udarcev in drugih športnih prijemov s strani ženskih in moških predstavnikov v športu.

Glavni namen dogodka, tj. mladim predstaviti športe, s katerimi se še niso srečali ali pa se srečajo redko ter jih spodbujati k aktivnemu življenjskemu slogu, je bil uspešno dosežen, številčna udeležba pa je to le še potrdila. Poleg omenjenega smo s pomočjo Združenja za moč mlade ozaveščali o spolnem nasilju in o njegovem preprečevanju ter preko zastopanosti ženskih športnic na dogodku k aktivnejšemu udejstvovanju v športu spodbudili tudi dekleta.  Poleg skrbi za zdravje in dobro počutje smo naredili nekaj dobrega tudi za okolje in z mladimi z igrišča pospravili smeti.

Za še kanček dodatne motivacije smo za mlade, ki so se oba dneva udeležili vseh aktivnosti pripravili lepe nagrade, pri katerih nas je podprl Woop (podjetje TPLJ d.o.o.) z dodatnimi karting vstopnicami. Vsak dan smo med vsemi sodelujočimi izžrebali štiri mlade osebe, ki se bodo z darilno vstopnico lahko preizkusili v vožnji kartinga.

Za podporo pri pripravi dogodka in sodelovanje se zahvaljujemo Osnovni šoli Zalog in učitelju Juretu Rakunu, organizacijama Združenje za moč in Zvezde so blizu, Tini Koščak, športnima ekipama Domžale Tigers in Domžale Tigers W ter podjetju Otok Športa.

Nina Rozman|2022-09-30T22:13:52+02:0030.09.2022|DOGODEK, MLADI ZMAJI ZALOG, ŠPORT|