Ljubljano je obiskala Evropska Živa knjižnica za mlade občane

V okviru MOPS izobraževanj za mladinske delavce Mreže mladinskih centrov Ljubljana smo v oktobru in novembru izvedli še dve izobraževanji. V torek, 25. 10. 2022, je naša psihosocialna svetovalka mag. Karin Bojc izvedla izobraževanje z naslovom Vedenjske težave, izbruhi in nasilje – navznoter in navzven. V petek, 11.11.2022, pa je izobraževanje z naslovom Samopoškodbena in samomorilna vedenja vodila Mateja Vilfan, dipl. socialna delavka.

Na prvem izobraževanju smo naredili pregled vseh oblik nasilja in kako se ta manifestirajo navznoter in navzven. Skozi teorijo in praktične primere smo diskutirali o možnih odzivih in reševanju problemov. Opremili smo se z različnimi tehnikami obladovanja situacij in pogledali kako pred, med in po dogodkih poskrbimo zase in za vpletene.

Na drugem izobraževanju pa smo skozi teorijo in zgodbe izvajalke odkrivali, kaj vse je samopoškodbeno in samomorilno vedenje. Tudi tokrat smo dobili nove načine delovanja in se naučili tehnik za delo z mladostniki, ki se spopadajo s problematiko, ki jo je izobraževanje obravnavalo.

Konec novembra in v začetku decembra nas čakata še zadnje letošnje izobraževanje in naša mednarodna konferenca o duševnem zdravju. Tako bomo v torek, 29. 11. 2022, gostili Briana de Lorda, ki bo v okviru celodnevnega izobraževanja delil svoje bogate izkušnje in znanje o Double Helix Resources. 1.12.2022 pa se vidimo na konferenci Mladost (je) ni norost – v odnosih smo ljudje.

Maruška Kobe|2022-11-14T22:18:45+01:0014.11.2022|DELAVNICA, DOGODEK, IZOBRAŽEVANJE, PSIHOSOCIALNA PODPORA|