Loading dogodki

« All dogodki

Ta dogodek je potekel

08. 04. | 16:00 - 19:00 | 0 €

Jaz ustvarjam zate, ti zame

Vsak način izražanja nam omogoča, da sprostimo svoja čustva, svojo energijo.

Pri ustvarjalnih delavnicah, se učimo izražati likovno. Ustvarjamo na nesimboličen način, ki se ga mladi sicer ne učijo v šolah (največkrat upodabljajo predmete in osebe po spominu ali opazovanju), na delavnicah se izražamo samo z barvami.

S sklopom delavnic želimo vzpostaviti vzajemno učenje – mentor se bo učil od mladih in mladi od njega. Skozi delavnice bomo poskušali okrepiti medsebojne odnose, kjer se bodo mladi čustveno in likovno izrazili ter učili razbijanja že priučenih vzorcev ustvarjanja.

Na delavnicah bomo eksperimentirali z deljenjem in izmenjavo ustvarjenih del ter s tem spodbudili nesebičnost, kolektivno zavest in pomen skupnosti – ekipnega duha.

Delavnice bodo ponudile prostor in čas tako za interakcijo mladih – saj jo zaradi družabnih omrežij, sodobne tehnologije ter izrednih razmer zaradi Covida še toliko bolj potrebujejo – kot tudi za sproščanje čustev, spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti ter alternativnega razmišljanja.

Patrik Dvorščak je bil rojen marca 1995 v Čakovcu na Hrvaškem, prihaja pa iz Ribnice. Srednješolsko izobrazbo je pridobil na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo – smer gimnazija. Svoje izobraževanje je nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. Diplomiral je leta 2017, svoj študij pa trenutno zaključuje na 2. stopnji programa slikarstvo. Vodil je že nekaj ustvarjalnih delavnic. Njegovo ustvarjanje obravnava vsebine, nanašajoče se na probleme posameznika v družbi in množičnih tvorbah, ki kažejo na pusto, plehko vsakdanjost ter se upirajo idejam predpisanega sveta in moralnih prepričanj.

PODROBNOSTI

Datum
08. 04.
Čas
16:00 - 19:00
Oznake dogodka
DELAVNICA, DIALOG, DRUŽENJE

LOKACIJA

mladi zmaji bežigrad
Vojkova 73, Ljubljana