Loading dogodki

« All dogodki

Ta dogodek je potekel

30.11.2021 | 17:00 - 19:00 | 0 €

Otvoritev razstave – Dalea Kovačec: Imaš čas?

Vabljeni na otvoritev razstave Dalee Kovačec, 30.11., ob 17. uri na Ljubljanski Špici, v Portalu 2-7-7-7-8.

Daleina intervencija aludira na to, da si vzamemo čas in soustvarjamo delo. Mimoidoči dobi priložnost, da potuje skozi čas, doživi nekaj, kar fizično ni več mogoče; potuje za domišljijo, za preteklostjo in prihodnostjo. Spodbujajoče k razmišljanju o lastnem življenju, delo uporablja zvočni posnetek kronološko urejenih avtobiografskih vprašanj, ki jih zastavlja računalniško ustvarjen glas.
Kot družbena bitja svoje življenje delimo na obdobja. Tudi ko so vprašanja posplošena in postavljena v linearni vrstni red, si vsak zapiše in rekonstruira svoje odgovore. Steklena površina zasidra naše spomine, razstavni prostor pa uteleša njihovo kolektivno zavetje.


PORTAL 2-7-7-7-8
ig: https://www.instagram.com/portal27778/

Na ljubljanski Špici se je odprl Portal v brezkončni kabini. Frekvenčna črvina v stari telefonski govorilnici omogoča obiskovalcem neomejeno število klicnih impulzev in direktno komunikacijo z javnim prostorom. + Istočasno neskončno kontemplacijo. Za obdobje enega leta bo, v prostoru govorilnice vzpostavljena linija z umetnicami in umetniki mlajše generacije, ki bodo začasno vstopali in naseljevali prostor ter medprostore z instalacijami, performansi in drugimi holističnimi motnjami. Portal obljublja prežarčenost umetnosti na Špico hierarhije potreb.

*Projekt je nastal v sklopu programa Javnega zavoda mladih zmajev. Stare, nedelujoče telefonske govorilnice smo nadciklirali, jih ponovno obudili ter jim namenili nov koncept. Prva govorilnica je umetniška (za program bo poskrbel PORTAL 2-7-7-7-8), druga je turistična točka, tretja pa je knjigobežnica, ki kliče po izmenjavi dobrega čtiva.

PODROBNOSTI

Datum
30.11.2021
Čas
17:00 - 19:00
Oznake dogodka
RAZSTAVA, UMETNOST

LOKACIJA

Prule, Šiška