Loading dogodki

« All dogodki

Ta dogodek je potekel

26.08.2021 | 19:00 - 20:00 | 0 €

Otvoritev razstave: Sangara Perhaj

Sangara Perhaj (1998), se ukvarja z ilustracijo, animacijo in šivanjem skulptur. Trenutno zaključuje dodiplomski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na smeri video in novi mediji. Do sedaj je rastavljala na samostojni razstavi v Dobri Vagi in na več skupnih razstavah umetniškega kolektiva Podmladek, sodeluje pa tudi  pri drugih skrivnih projektih.

Datum razstave: 26. 8. 2021 ob 19:00


PORTAL 2-7-7-7-8

Na ljubljanski Špici se je odprl nov Portal v brezkončni kabini – druga po vrsti z obeh strani. Frekvenčna črvina v stari telefonski govorilnici omogoča obiskovalcem neomejeno število klicnih impulzev in direktno komunikacijo z javnim prostorom. + Istočasno neskončno kontemplacijo.

Projekt je nastal v sklopu programa Javnega zavoda mladih zmajev.  Stare, nedelujoče telefonske govorilnice smo nadciklirali, jih ponovno obudili ter jim namenili nov koncept.

Za obdobje enega leta bo, v prostoru druge govorilnice vzpostavljena linija z umetnicami in umetniki mlajše generacije, ki bodo začasno vstopali in naseljevali prostor ter medprostore z instalacijami, performansi in drugimi holističnimi motnjami. Portal obljublja prežarčenost umetnosti na Špico hierarhije potreb.

Ena izmed govorilnic je turistična točka, druga je umetniška, ki omogoča mladim umetnikom, da na javnem mestu razstavijo svoja dela (za program bo poskrbel PORTAL 2-7-7-7-8), tretja pa je knjigobežnica, ki kliče po izmenjavi dobrega čtiva.

PODROBNOSTI

Datum
26.08.2021
Čas
19:00 - 20:00
Oznake dogodka
DOGODEK, DRUŽENJE, RAZSTAVA, UMETNOST

LOKACIJA

Špica, Prule