Loading dogodki

« All dogodki

Ta dogodek je potekel

23.09.2021 | 18:00 - 20:00 | 0 €

Otvoritev razstave: Till Schönwetter – A thing in itself

Vabljeni na otvoritev razstave Tilla Schönwetterja, 23.9 ob 18:00 na Ljubljanski Špici, v Portalu 2-7-7-7-8.

slo: Kot odsev tehnološkega skoka, ki lahko zajame 3D prostor, se telefonska govorilnica in njeno okolje skenirata s pametnim telefonom. Razstavljen je razdrobljen in manipuliran dobesedni pomen koncepta “thing-in-itself”, ki je predmet, kakršen je, neodvisen od opazovanja. Skeniranje kode QR vas prenese v digitalni prostor.

en: Reflecting the leap of technology capable of capturing 3d space, The telephone booth and its environment are scanned with a smartphone. Exhibited is a fragmented and manipulated literal meaning of the concept ‘thing-in-itself’, which is an object as it is, independent of observation. With scanning of the QR code, you are transported into digital space.


PORTAL 2-7-7-7-8

Na ljubljanski Špici se je odprl nov Portal v brezkončni kabini – druga po vrsti z obeh strani. Frekvenčna črvina v stari telefonski govorilnici omogoča obiskovalcem neomejeno število klicnih impulzev in direktno komunikacijo z javnim prostorom. + Istočasno neskončno kontemplacijo. Za obdobje enega leta bo, v prostoru govorilnice vzpostavljena linija z umetnicami in umetniki mlajše generacije, ki bodo začasno vstopali in naseljevali prostor ter medprostore z instalacijami, performansi in drugimi holističnimi motnjami. Portal obljublja prežarčenost umetnosti na Špico hierarhije potreb.

*Projekt je nastal v sklopu programa Javnega zavoda mladih zmajev. Stare, nedelujoče telefonske govorilnice smo nadciklirali, jih ponovno obudili ter jim namenili nov koncept. Ena izmed govorilnic je turistična točka, druga je umetniška (za program bo poskrbel PORTAL 2-7-7-7-8), tretja pa je knjigobežnica, ki kliče po izmenjavi dobrega čtiva.

PODROBNOSTI

Datum
23.09.2021
Čas
18:00 - 20:00
Oznake dogodka
DOGODEK, DRUŽENJE, RAZSTAVA, UMETNOST
Spletna stran
https://www.instagram.com/portal27778/

LOKACIJA

Špica, Prule