mladi zmaji

Da mlade zmajevke in zmaji pišejo svoje zgodbe v mestu, potrebujejo kakovostne možnosti razvoja in podpore na poti do njihove samostojnosti.
Javni zavod Mladi zmaji smo sile za pozitivno spremembo na področju mladinskega dela. Smo izviri domišljije, ki oplajajo vire in porajajo novo življenje v mestu. Smo mreža prostorov, kjer mladi lahko kakovostno, aktivno in ustvarjalno preživljajo prosti čas.

V Zalogu, Šiški, za Bežigradom, v Črnučah, na ulicah, v centru. Da imamo v ptičjem letu z enega na drugi konec mesta pregled nad prestolnico in njenim dogajanjem. Zelo radi se prevažamo z bicikli, busom in rolkami, pa tudi skiro se najde vmes, ko soustvarjamo utrip mesta.

Ustvarjamo okolje, kjer mladi odraščajo v odgovorne, ustvarjalne, spoštljive ter spoštovane državljane, so vključevalni in se povezujejo.

V vseh četrtnih skupnostih bomo zagotovili program in poskrbeli, da so Mladi zmaji nepogrešljivi glas mladih in soustvarjalec življenja lokalnih skupnosti.

Odkrito se spogledujemo z mednarodnim okoljem in postavljamo temelje za mladinski center, mladinsko delo, organiziranje in življenje, kjer se bodo dnevno govorili jeziki slikovitih kultur sveta.

Sile Mladih zmajev smo mladinski delavci in drugi sodelavci z raznolikimi strokovnimi znanji, ki svoje delo z mladimi doživljamo kot poslanstvo. Z njimi delimo sebe, svoje znanje in izkušnje, jih spodbujamo, podpiramo in gradimo svet, kjer je ustvarjalnost vrhovna vrednota za boljše življenje vseh.

Hej, Mladi zmaji imamo radi nova sodelovanja in te vabimo, da se nam pridružiš na projektih. Od ustvarjanja glasbe, do prirejanja dogodkov in raznih prostovoljskih aktivnosti. Lahko pa skupaj ušpičimo tudi kakšen tvoj projekt in ti pomagamo uresničiti idejo. Poglej, katere projekte imamo in pošlji email kontaktni osebi. Izi.

Javni zavod Mladi zmaji je leta 2009 ustanovila Mestna občina Ljubljana z namenom izvajanja programov, ki mladim in odraščajočim omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa. Cilj zavoda je mladim in njihovim družinam z območja MOL zagotoviti možnosti razvoja in podpore na poti do njihove samostojnosti.

Mladi zmaji smo povezani v Mrežo ljubljanskih mladinskih centrov in smo tudi njen koordinator, kjer sodelujemo z Mladinskim centrom Skupaj v skupnosti – Zavod MISSS, Salezijanskim mladinskim centrom Kodeljevo, Salezijanskim mladinski m centrom Rakovnik, Mladinskim centrom BOB, Mladinsko postajo Moste – društvo SEZAM, Mladinskim centrom Ulca – Zavod Bob, z Društvom GOR ter s Cono Fužine – CSD Moste-Polje.

Iščemo in negujemo partnerske povezave s sorodnimi organizacijami doma in v tujini, Cenimo transparentnost, zanesljivost in odzivnost, veliko nam pomeni ta komunikacija ter veselje.