V SOSESKI2017-12-02T04:23:38+00:00

v soseski

urbana kultura ali šport, samo da dogaja v soseski

plata

Z nogometom proti diskriminaciji že od leta 2007 na šolskem igrišču OŠ Zalog. Mladi zmaji Zalog dvakrat letno – konec maja in na pragu jeseni – gostimo tradicionalno celodnevno nedeljsko druženje z nogometnim turnirjem, namenjeno utrjevanju prijateljskih vezi, krepitvi fair play-a in kot pove ime – sprejemanju drugačnosti. Športniki, ustvarjalci, navijači in navdušenci, vabljeni k soustvarjenju športnega in družabnega utripa Zaloga.

KONTAKT
Marko Taljan  /  051 659 024
marko.taljan@mladizmaji.si
Doris Novak  /  051 659 023
doris.novak@mladizmaji.si

šiškafejst

Serija festivalov urbane kulture in športov, namenjena mladim med 10. in 30. letom oz. vsem, ki jih zanima področje urbane kulture in športa. V okviru festivala potekajo raznovrstne aktivnosti in vsak obiskovalec najde nekaj zase. Do sedaj so se mladi lahko preizkusili v skejtanju, bmxu, hip hopu, grafitiranju, izdelavi priponk, pinjate, DJ-anju, fingerskejtanju, cirkuških vragolijah in mnogih drugih zanimivih aktivnostih. Na festival vabljeni vsi, ki želite deliti svoje ideje, ustvarjati ali le preživeti čas v sproščenem vzdušju.

KONTAKT
Katarina Matić  /  051 659 027
kati.matic@mladizmaji.si 
Alen Kraševec  /  051 659 030
alen.krasevec@mladizmaji.si

biti mlad je zakon

Tradicionalni poulični festival za mlade, njihove družine in druge prebivalce naselja BS3 ob zaključku poletnih počitnic. Namen festivala je predstavitev različnih organizacij, ki ponujajo možnosti preživljanja prostega časa za mlade v Ljubljani. Do sedaj smo gostili od športnih, ustvarjalnih, mednarodnih in multikulturnih, do pevskih in zorbing delavnic, popravljalnice koles, igranja namiznih iger, delavnico slam poezije, vožnje z BMX .

KONTAKT
Urška Kaplan  /  051 659 025
ursa.kaplan@mladizmaji.si 
Maja Majcen  /  051 659 029
maja.majcen@mladizmaji.si

kolaž mladosti

Soustvarjamo dneve mladih v Ljubljani, ko se celovito predstavita ponudba za mlade v mestu ter aktivno vključevanje mladih v družbeno dogajanje po načelu mladi za mlade. Koordiniranje projekta je izmenično, vsako leto ga prevzame ena od partnerskih organizacij. V letu 2017 se jih je vključilo kar 14 (Mladinska postaja Moste (Združenje Sezam), Mladi zmaji, Kinodvor, Drogart, Socialna akademija, Skupnostni programi za mlade CSD Moste Polje, Zavod BOB, MC Ulca, SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik, Zavod Ypsilon, Zavod MISSS, ŠKUC, ČS Moste) in skupaj smo ušpičili 25 različnih dogodkov, ki se jim je pri organizaciji in izvedbi pridružilo še 30 različnih organizacij. Me-ga-lo-man-sko!

KONTAKT
Marko Taljan  /  051 659 024
marko.taljan@mladizmaji.si